És un gènere narratiu que té la seva expressió en el cinema, literatura, historietes, televisió i fotonovel. Actualment es troba influenciat pel terror psicològic.

Una pel · lícula de suspens és bàsicament una història d’intriga que es caracteritza per tenir ritme ràpid, acció, herois enginyosos i vilans poderosos i influents. Posseeix un relat que té major consistència i argumentació que altres gèneres cinematogràfics i la seva característica és que tots els elements propis d’un guió (personatge, antagonista, meta, conflicte, ritme, etc.) Estan al servei d’una intriga, és a dir al servei d’una acció que s’executa amb astúcia i ocultament.

També se les coneix com de “terror intel · ligent”. S’utilitzen tècniques com els cliffhangers (“ganxos”, “hams”, “garfis”, “pinces”, “cadenes” perquè el públic esperi el proper lliurament: capítol, episodis, etc.).

Així com la funció del gènere de terror és provocar un interès a través d’emocions fortes que posen en estat d ‘”alerta” al públic, el gènere suspens vol provocar un interès a través de l’emoció, però alhora suma un interès de caràcter mental, llavors una pel · lícula de suspens funciona en la mesura que emociona i interessa cognitivament a l’espectador.

Anuncis